Jokimaisemat ja oma laituri kaupungin sydämessä

Asunto Oy Turun Linnanranta rakennetaan Aurajoen suulle, Aurajoen ja entisen satama-altaan väliselle kannakselle, erityisen ainutlaatuiselle paikalle. Kaikissa asunnoissa on kaksi tasoa, parveke ja terassi satama-altaan suuntaan sekä suuri terassi huikealla Aurajokinäkymällä. 9 asuntoa ovat kooltaan 211-410 m 2,.

Katso video lumoavasta jokimaisemasta ja kannaksesta, jolle asunnot rakennetaan.

Kohde valmistuu 6/2017. Kohde on jo saanut rakennusluvan ja tontti on yhtiön omistuksessa. Asuntoihin kuuluu 1-3 auton lämmin talli, tekninen tila, ulkoiluvälinevarasto ja venepaikka omassa laiturissa. Venepaikan koko (n. 13-21 m veneelle) vaihtelee asuntokokojen mukaan. Taloyhtiön hallinnassa ovat tekninen tila, jätehuone sekä väestönsuoja, jossa jokaisella asunnolla on oma irtainvarasto. Asunnot pihoineen on suojattu muurilla, sähkötoimisilla porteilla ja sähkölukoilla.
Yhtiö koostuu 9 asunnosta, kooltaan 211m 2 - 410 m 2. Kaikki asunnot ovat kahdessa tasossa. Jokaisessa asunnossa on parveke ja terassi satama-altaan suuntaan sekä suuri terassi Aurajoelle, josta näkymä mm. Turun Linnaan.

Kaikki näkymät ovat arkkitehdin luovaa ajattelua ja kuvat saattavat poiketa joltain osin todellisesta kohteesta.

Energiatehokkaissa asunnoissa on oma maalämpö ja maaviilennys sekä tehokkaalla lämmön talteenotolla varustettu ilmanvaihto. Kaikissa tiloissa on vesikiertoinen lattialämmitys ja 2. kerroksen asuintiloissa äänetön kattoviilennys. Vesi ja sähkö mitataan kulutuksen mukaan. Huoneistojen energialuokka on B.

Huoneistokohtaisen kiinteistöautomaation avulla jokainen asukas voi langattomasti ohjata lämmitystä, ilmastointia ja osittain valojakin. Huoneistot on varustettu kiinteällä valokuituyhteydellä sekä murtosuojausjärjestelmällä ovipuhelin kameroineen. Auringonsuojaus on toteutettu 2. kerroksen osalta kiinteästi integroidulla ulkopuolisella kaihdinjärjestelmällä.

Rakennus on perustettu kallioon ja on pääosin teräsbetonirakenteinen. Rakennuksen yläpohja on puurakenteinen. Huoneistojen välinen seinä on katkaistu poiketen normaalista rakenteesta. Tällä halutaan varmistaa hyvä ääneneristävyys huoneistojen välillä. Rakennuksen verhouksessa on käytetty pääosin poltettua mustaa tiiltä sekä terästä ja lasia. 

Tarkemmat tiedot rakennustavasta sekä talotekniikasta löytyvät rakennustapaselosteesta. 1. kerros on kolmen metrin korkeudella meren pinnasta. Huoneistoihin on saatavissa optiona esimerkiksi takka, kiinteä kesäkeittiö, äänentoistojärjestelmä jne. Myös asuntojen sisätilaratkaisuihin ja materiaalivalintoihin voi vielä vaikuttaa.

Kaikki näkymät ovat arkkitehdin luovaa ajattelua ja kuvat saattavat poiketa joltain osin todellisesta kohteesta.

Vielä vapaana olevat asunnot. Kokonaisala 257m2