"Suomalainen unelma toteutuu"

"As Oy Turun Linnanrannan tontti on Turun ja koko Suomenkin mittakaavassa täysin ainutkertainen ominaisuuksiltaan ja sijainniltaan. Aurajoen suistossa oleva rakennusalue suuntautuu merelle, Turun Linnan maisemiin sekä ilta-aurinkoon. Lisäksi koko rakennusalue on käytännössä ympäröity vedellä, joka mahdollistaa jokinäkymän läpi rakennusmassan rungon.

As Oy Turun Linnanrantaan valmistuu 9 erittäin korkeatasoista, modernia, avaraa ja merimaisemaan voimakkaasti suuntautuvaa yksityisasuntoa. Voi sanoa, että hieman kliseenomainenkin suomalainen unelma pientalosta kaupungin sydämessä meren rannalla toteutuu.

Asuntojen suunnittelussa on modernien, avarien ja selkeälinjaisten tilaratkaisujen luomisen lisäksi lähdetty siitä, että kussakin asunnossa on hyvä, "omakotitalomainen" yksityisyytensä. Rakennuksen julkisivuarkkitehtuurissa on keskitytty toteuttamaan kohde, joka istuu nykyarkkitehtuurin keinoin arvokkaasti olevaan ympäristöönsä modernin muotokielensä ja materiaalivalintojensa puolesta. Julkisivujen päämateriaaleina ovat musta tiili, sinkitty teräslevy sekä puu- ja lasipinnat, jotka assosioituvat niin vanhaan teolliseen, kuin merelliseenkin, tunnelmaan."

Renni Haroma
Arkkitehti SAFA, CEO, Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy

Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy on noin 20 hengen arkkitehtitoimisto, joka tekee arkkitehtisuunnittelua laajalla viitekehyksellä. Mittakaavallisesti työt muodostuvat pientaloista suurempiin yksittäisiin rakennuksiin sekä aluekokonaisuuksiin. Kohteiden käyttötarkoitus vaihtelee erityyppisistä julkisista toiminnoista erilaisiin asumisen muotoihin.

Kari Haroman perustaman toimiston osaaminen rakentuu Renni Haroman johtaman arkkitehti- partnershipin laaja-alaiseen ammattitaitoon. Yksi toimiston pääosaamisalueista on korkeatasoisten erityyppisten yksityisasuntojen suunnittelu, jota As Oy Turun Linnanranta edustaa parhaimmillaan.